|
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg margarin
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
kb. 4 evőkanál meggy lekvár
A töltelékhez:
2 tojás
25 dkg kristálycukor
13 dkg margarin
20 dkg finomliszt
1/2 sütőpor
3 dl |
2018-01-12 14:01:23 |
|
|
|
|
Mákos-meggyes szelet
Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
1 db tojás
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 ek meggylekvár
A töltelékhez:
2 db tojás
25 dkg cukor
13 dkg margarin
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
|
2017-04-17 23:44:44 |
|
|
|
|
|
Kemény Simon NÉGY VERS
GYÜMÖLCSÖK
Asztalodon sok nyers gyümölcs legyen;
Csorduljon szádból kétoldalt a lé,
És álladra a gyümölcsvér-folyó
Szivárogjon édesen lefelé.
Az almától fehérebb lesz fogad,
Szád barlangja róz |
2016-08-19 19:22:42 |
|
|
|
|
Kemény Simon:: NÉGY VERSGYÜMÖLCSÖK
Asztalodon sok nyers gyümölcs legyen;
Csorduljon szádból kétoldalt a lé,
És álladra a gyümölcsvér-folyó
Szivárogjon édesen lefelé.
Az almától fehérebb lesz fogad,
Szád |
2015-08-19 18:37:55 |
|
|
|
|
|
A szerdán kezdődött vásáron nyolc termelő és értékesítő szervezet (Tész) négy feldolgozó üzemmel összefogva külön standon mutatja be a magyar meggytermesztés valamennyi termékfajtáját a meggylekvártól a meggysörig.
A nemzetközi, és különösen a németországi megjelenés fontosságát jelzi, hogy a Németországban elfogyasztott konzervmeggy 80 százalékát magyar meggyből gyártj |
2015-02-04 21:23:09 |
|
|
|
|
Sokszor, első ránézésre, nincs szemmel látható különbség például két alma között, azonban, ha megkóstoljuk őket, az érzékeinket nem tudjuk becsapni. Hiszen teljesen más íze van egy génkezelt gyümölcsnek és egy több száz éves, őshonos fáról származó, ,,vegyszerrel soha nem érintkezett" fajtájúnak - mondta Kovács Gyula gyümölcsnemesítő a nagykanizsai Piarista Isko |
2013-12-21 05:30:21 |
|
|
|
|
A meggytől megy tökre :)) |
2011-10-14 21:53:27 |
|
|
|
|
Kepes András:Kepes krónika - Történetek
Blanka nénit kilencvenhat évesen vittük kórházba. A kórteremben is ezüst evőeszközeivel evett, damaszt-szalvétát terített a Rosenthal tányérja alá. Olyan gyenge volt, hogy becsípett a konyakos meggytől, pityókásan mosolygott az ágyban.
(http://moly.hu/konyvek/kepes-andras-kepes-kronika-tortenetek)
|
2011-09-07 19:08:37 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 dl tej
3 tojás sárgája
1 dkg élesztő
1 üveg meggybefőtt
Hab:
A 3 tojás fehérje
12 dkg cukor
csipet só
A langyos tejben kevés cukorral felfuttatom az élesztőt. A margarint elmorzsolom a liszttel, egy csipet sót is teszek hozzá. Kis mélyedést készítek ,és beleütöm a tojások sárgáját |
2011-07-19 13:51:12 |
|
|
|
|
Vörös lovag
Hozzávalók:
2 filter hibiscus és meggytea
5 kanál cukor
2 dl vörösbor
0,5 dl rum
Elkészítés:
A filtereket le öntjük 5 dl forró vízzel, 5 percig állni hagyjuk. Időközben a borhoz hozzáadjuk a cukrot és fölforraljuk. Összekeverjük a teával, hozzáadjuk a rumot és tálaljuk.
Megjegyzés: |
2011-05-28 18:20:22 |
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db tojás
25 dkg cukor
5 dkg vaj
2,5 dl tej
4 dkg kakópor (cukor nélküli)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
sok magozott meggy
A tojást a cukorral és a vajjal kikeverjük , hozzáadjuk a kakaóport a tej felét és kikeverjük.
Végül hozzáadjuk a lisztet, amiben a sütőport elkevertük és a maradék tejjel higítjuk.
Kizs |
2010-11-15 12:44:46 |
|
|
|
|
Markó Béla:
Meggyfám csősze
Még az ősszel
megegyeztem egy kis csősszel,
egy cinkével,
hogy a meggyfát őrzi nékem
egész télen.
Bérül kapott kenyérmorzsát,
búzamagot és szalonnát,
őrízte is szorgalmasan,
éjjel -nappal,hóban-fagyban,
s azután is,hogy tavasszal
a kis meggyfa kivirágzott,
az én cinké |
2010-06-25 06:09:07 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Kemény Simon, NÉGY VERS GYÜMÖLCSÖK, NÉGY VERS, Kovács Gyula, Piarista Isko, Kepes András, Markó Béla, világ legnagyobb, almától fehérebb, szerdán kezdődött, magyar meggytermesztés, németországi megjelenés, génkezelt gyümölcsnek, több száz, nagykanizsai Piarista, meggytől megy, konyakos meggytől, langyos tejben, margarint elmorzsolom, tojások sárgáját, borhoz hozzáadjuk, vajjal kikeverjük, sütőport elkevertük, maradék tejjel, meggyfát őrzi, gyümölcsnemesítő, |
|
|
|